Καλώς ήρθατε

Εργατικοί και φιλοπρόοδοι (οι κάτοικοι του χωριού), αντικατέστησαν όλες τις παλιές κατοικίες με νέα σύγχρονα σπίτια. Κατασκεύασαν δρόμους και υδραγωγεία.... Περισσότερα...

Αντί Προλόγου

Η Λευκόβρυση είναι από τα ωραιότερα προάστια της Κοζάνης από την οποία απέχει 3 χιλιόμετρα. Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 660 μέτρων στον επαρχιακό δρόμο Κοζάνης – Αιανής.... Περισσότερα...

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

xatzis

         hairmode

eletheriadis

ikteo

semertzidis

polideukis

theodoridis

siggiridi

zimpas

elite

 

 

samsonidou

savidis

sokolata

xaralampidis

nitsasnikos

         

fix logo

deja vu

 

aroma

 

flash

kozangr

 

 

Το Πάσχα στην Λευκόβρυση

  • PDF
  • 23749 αναγνώσεις

Powered by PascM.NET

Το Άγιο Πάσχα πλησιάζει και είναι γνωστό σε όλους ότι στην Λευκόβρυση έχει ένα ιδιαίτερο χρώμα! Ίσως γιατί συγκεντρώνονται όλοι οι χωριανοί; ίσως γιατί η αγάπη για τον Θεό έχει ενα ιδιαίτερο χρώμα, στην Λευκόβρυση Κοζάνης ένα είναι το σίγουρο.

Στην Λευκόβρυση το Άγιο Πάσχα τα πράγματα θα κυλήσουν και θα συνεχίσουν να κυλούν για χρόνια ακόμη όπως παλιά... με τον κόσμο να πηγαίνει στην Εκκλησία να κρατά το έθιμο της νηστείας και φυσικά με τον λαμπρό εορτασμό της Ανάστασης του Θεανθρώπου το Μεγάλο Σάββατο.

Η περιφορά του επιταφίου συνήθως και καιρού επιτρέποντος λαμβάνει χώρα σχεδόν σε όλο το χωριό, από την Εκκλησία ο παπάς μας, κατεβαίνει στον κεντρικό ή δημόσιο δρόμο όπως συνηθίζουμε να τον αποκαλούμε και επιστρέφει έχοντας κάνει μια πλήρη περιφορά στον πυρήνα του χωριού με τους χωριανούς να ακολουθούν πιστά και ευλαβικά κατά την διάρκεια της περιφοράς.

 

easter

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 15 Μάρτιος 2011 15:03

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση