Παρέμβαση 38 βουλευτών της ΝΔ για το αντιρατσιστικό

  • PDF
  • 2973 αναγνώσεις

Powered by PascM.NET

alt

Επιστολή στον Πρωθυπουργό υπογράφουν 38 Βουλευτές της ΝΔ με πρώτο υπογράφοντα τον Σάββα Αναστασιάδη Βουλευτή Β Θες/νίκης, τονίζοντας ότι « Στο σχέδιο νόμου το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής (Β´ θερινό τμήμα) στις 26 και 27 Αυγούστου 2014, προς συζήτηση και ψήφιση,η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής ( Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων ), θα

πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων. Αν αυτό δεν τηρηθεί, θα σημαίνει στην πράξη την Άρνηση της Γενοκτονίας των Ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής, την Αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων , γεγονός το οποίο δεν μπορούμε να αποδεχθούμε.»

Στην επιστολή τους οι βουλευτές αναφέρουν:

 

Αθήνα 19 Αυγούστου 2014

Προς Αξιότιμο Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης αποτελεί ένα αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, που πολλοί από εμάς, τους απογόνους εκείνων που μαρτύρησαν, την ακούσαμε και τη μάθαμε όχι μόνο από ιστορικές καταγραφές, αλλά και από τα βιώματα και τις ζωντανές αφηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων μας, και φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Γι αυτό πολύ σωστά, αν και καθυστερημένα, ομόφωνα αναγνωρίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων το Φεβρουάριο του 1994.

Στο σχέδιο νόμου το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής (Β´ θερινό τμήμα) στις 26 και 27 Αυγούστου 2014, προς συζήτηση και ψήφιση, η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής ( Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων ), θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Άλλωστε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου είχε προβεί σε σχετική δήλωση- δέσμευση για το θέμα, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της αρμόδιας Επιτροπής του Κοινοβουλίου.

Αν αυτό δεν τηρηθεί, θα σημαίνει στην πράξη την Άρνηση της Γενοκτονίας των Ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής, την Αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων , γεγονός το οποίο δεν μπορούμε να αποδεχθούμε.

Όλοι εμείς, κ. Πρωθυπουργέ, είμαστε βέβαιοι ότι εσείς θα συμβάλετε στην ορθή από Εθνικής πλευράς αντιμετώπιση του θέματος.

Με τιμή

1) Αναστασιάδης Σάββας – Β´ Θεσσαλονίκης

2) Στυλιανίδης Ευρυπίδης – Ροδόπης

3) Παπαδόπουλος Μιχάλης - Κοζάνης

4) Κωνσταντινίδης Ευστάθιος – Φλωρίνης

5) Τζαμτζής Ιορδάνης – Πέλλας

6) Λυκουρέντζος Ανδρέας - Αρκαδίας

7) Βλάχος Γεώργιος - Ν. Αττικής

8) Κοντός Αλέξανδρος – Ξάνθης

9) Τσιάρας Κωνσταντίνος – Καρδίτσης

10) Χαρακόπουλος Μάξιμος – Λαρίσης

11) Τζαβάρας Κωνσταντίνος - Ηλείας

12) Τσαβδαρίδης Λάζαρος – Ημαθίας

13) Μιχελάκης Ιωάννης – Επικρατείας

14) Κουτσούμπας Ανδρέας – Βοιωτίας

15) Ιωαννίδης Ιωάννης- Α΄ Θεσσαλονίκης

16) Βλαχογιάννης Ηλίας – Τρικάλων

17) Χριστογιάννης Δημήτριος – Πιερίας

18) Αντωνίου Μαρία – Καστοριάς

19) Κυριαζίδης Δημήτριος – Δράμας

20) Πασχαλίδης Ιωάννης – Καβάλας

21) Νταβλούρος Αθανάσιος – Αχαϊας

22) Μακρή- Θεοδώρου Ελένη – Φθιώτιδας

23) Σκρέκας Κωνσταντίνος – Τρικάλων

24) Σολδάτος Θεόδωρος – Λευκάδος

25) Καραμανλή Άννα - Β΄ Αθηνών

26) Καράογλου Θεόδωρος – Β΄ Θεσσαλονίκης

27) Μπατσαρά Γεωργία – Ημαθίας

28) Καρανάσιος Ευθύμιος – Χαλκιδικής

29) Γεωργαντάς Γεώργιος – Κιλκίς

30) Μάνη- Παπαδημητρίου Άννα – Πιερίας

31) Μανδρέκα Ασπασία – Φωκίδος

32) Κοψαχείλης Τιμολέων – Γρεβενών

33) Σκόνδρα Ασημίνα – Καρδίτσης

34) Αραμπατζή Φωτεινή – Σερρών

35) Ιακωβίδου Παναγιώτα – Β΄ Αθηνών

36) Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος – Καβάλας

37) Αυγερινοπούλου Διονυσία- Θεοδώρα- Ηλείας

38) Μαρίνος Ανδρέας – Ηλείας

Πηγή: http://www.paraskhnio.gr/epistoli-38-voyleyton-tis-nd-ston-samara/

 

Παρέμβαση Σαμαρά για το αντιρατσιστικό ζητούν 38 «γαλάζιοι» βουλευτές

Με επιστολή τους στον πρωθυπουργό, 38 βουλευτές της ΝΔ ζητούν να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής.

alt

 

Οι 38 «γαλάζιοι» βουλευτές με την επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ζητούν την παρέμβασή του αναφορικά με το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, προκειμένου να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα όχι μόνο η άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, αλλά και η Γενοκτονία των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων και Ασσυρίων).«Απέναντι στους προγόνους μας αλλά και στις γενιές που έπονται έχουμε ηθικό και ιστορικό χρέος να προστατεύουμε την αλήθεια. Κανείς δεν δικαιούται να υποπέσει στο ατόπημα της λήθης, στο όνομα οποιασδήποτε σκοπιμότητας. Τα ανιστόρητα Έθνη οδηγούνται ταχύτατα προς την εξαφάνισή τους. Για τους λόγους αυτούς επιβάλλεται η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, με την ίδια λογική και την ίδια αυστηρότητα που προβλέπεται, και ορθώς, στο σχέδιο νόμου καταπολέμησης του ρατσισμού, για τους αρνητές του Ολοκαυτώματος των Εβραίων», αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος συνυπογράφει την επιστολή μαζί με άλλους βουλευτές της ΝΔ.

«Ιδιαίτερα, σήμερα, που οι εναπομείναντες Χριστιανοί της Συρίας και της Μεσοποταμίας απειλούνται με εξαφάνιση, στις αρχαίες κοιτίδες του Χριστιανισμού, δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή σε παραγραφή ή διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας, όπως αυτή καταγράφεται και στον τόμο για τη "Γενοκτονία των Ποντίων" του καθηγητή Κωνσταντίνου Φωτιάδη που εκδόθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων. Αν η Βουλή θεσπίσει "δύο μέτρα και σταθμά", άλλα για τους αρνητές του Ολοκαυτώματος και άλλα για τους αρνητές της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής είναι σαν να αναιρεί στην πράξη την αναγνώριση που η ίδια ψήφισε για τις Γενοκτονίες Ποντίων, Μικρασιατών και Αρμενίων», προσθέτει ο κ. Χαρακόπουλος.

Στην επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό οι 38 βουλευτές σημειώνουν:

«Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και της Θράκης αποτελεί ένα αναμφισβήτητο ιστορικό γεγονός, που πολλοί από εμάς, τους απογόνους εκείνων που μαρτύρησαν, την ακούσαμε και τη μάθαμε όχι μόνο από ιστορικές καταγραφές, αλλά και από τα βιώματα και τις ζωντανές αφηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων μας, και φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Γι' αυτό πολύ σωστά, αν και καθυστερημένα, ομόφωνα αναγνωρίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων το Φεβρουάριο του 1994.

Στο σχέδιο νόμου το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής (Β´ θερινό τμήμα) στις 26 και 27 Αυγούστου 2014, προς συζήτηση και ψήφιση, η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής (Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων και Ασσυρίων), θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων.

Άλλωστε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου είχε προβεί σε σχετική δήλωση- δέσμευση για το θέμα, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της αρμόδιας Επιτροπής του Κοινοβουλίου.

Αν αυτό δεν τηρηθεί, θα σημαίνει στην πράξη την Άρνηση της Γενοκτονίας των Ελληνικών πληθυσμών της Ανατολής, την Αυτοαναίρεση της Βουλής των Ελλήνων, γεγονός το οποίο δεν μπορούμε να αποδεχθούμε.

Όλοι εμείς, κ. Πρωθυπουργέ, είμαστε βέβαιοι ότι εσείς θα συμβάλετε στην ορθή από Εθνικής πλευράς αντιμετώπιση του θέματος».

Πηγή:http://www.antenna.gr/news/Politics/article/360058/parembasi-samara-gia-to-antiratsistiko-zitoyn-38-galazioi-boyleytes

Προηγούμενες αναρτήσεις μας για το θέμα:

1. http://www.lefkovrisi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=152:paraleipsi-tis-genoktonias-toy-pontiakoy-ellinismoy-apo-ton-antiratsistiko-nomo&catid=37:news&Itemid=188

2. http://www.lefkovrisi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=153:deltia-typoy-poe-a-disype-gia-to-antiratsistiko-nomosxedio-&catid=37:news&Itemid=188

3. http://www.lefkovrisi.com/index.php?option=com_content&view=article&id=157:2014-07-21-18-40-48&catid=37:news&Itemid=188

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 20 Αύγουστος 2014 21:32

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση