ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. & ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

  • PDF
  • 3335 αναγνώσεις

Powered by PascM.NET

 

poe ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λ.ΝΙΚΗΣ 1, ΤΚ:54624, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ:2310 227-822 FAX:2310 227-213

e-mail:info@poe.org.gr

 www.poe.org.gr

           

Θεσσαλονίκη,30-4-2014

            Αρ.Πρ.:6694

Προς: Αξιότιμο Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

κ. Χαράλαμπο Αθανασίου

Κοινοποίηση: Όλους      τους Βουλευτές,

  •                          ΜΜΕ
  •                         Τα      431 Σωματεία Μέλη Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

Υπόμνημα

Σε συνέχεια του από 24 Νοεμβρίου2013 Ψηφίσματος της Γενικής Συνελεύσεως της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, του από 28 Νοεμβρίου 2013, με αριθμό πρωτοκόλλου 8, Δελτίου τύπου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, του από 2 Δεκεμβρίου 2013 με αριθμό πρωτοκόλλου 6386 υπομνήματος

μας, του από 15 Απριλίου 2014, με αριθμό πρωτοκόλλου 24, Δελτίου τύπου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων και δεδομένου του γεγονότος ότι η Βουλή των Ελλήνων με το ομόφωνο ψήφισμα, της 24ης Φεβρουαρίου1994, ανακήρυξε την 19η Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο», η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος επανέρχεται και καταδικάζει με τον πλέον έντονο τρόπο την παράλειψη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά και των υπολοίπων χριστιανικών λαών της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τις πρόνοιες του «αντιρατσιστικού νομοσχεδίου», που πρόκειται να επανέλθει εντός των ημέρων προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.

Μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός, καθώς παρόλες τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε, επανέρχεστε με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο στο οποίο διαχωρίζετε τα θύματα των Γενοκτονιών, καθώς αλλά τυγχάνουν προστασίας και άλλα όχι. Με τον τρόπο αυτόν ουσιαστικά αναιρείτε την αναγνώριση της Γενοκτονίας από την Βουλή των Ελλήνων, καθώς ως κριτήριο για την υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου και ιδιαίτερα στο άρθρο 3 αυτού τίθεται η αναγνώριση τους από Ελληνικό ή Διεθνές δικαστήριο και ως εκ τούτου υποβαθμίζετε το κύρος και την εγκυρότητα της ίδιας της Βουλής των Ελλήνων.

Η παράληψη αυτή στερεί από την φαρέτρα μας, στον αγώνα που δίδεται για την διεθνή αναγνώριση του εγκλήματος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ένα σημαντικό όπλο και χρήσιμο εργαλείο και τελικά εμφανίζει την συντεταγμένη Πολιτεία ανακόλουθη καθώς αφήνει σαφέστατα ερωτηματικά σχετικά με το ποία είναι η στάση της στο ζήτημα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, αναγνωρίζοντας αφενός την Γενοκτονία αρνούμενη αφετέρου να συμπεριλάβει την άρνηση της στις πρόνοιες του εν λόγω νομοθετήματος.

         Ως Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αλλά κυρίως ως μέλη της Ανθρωπότητας σαςεφιστήσουμε την προσοχή, καθώς οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο, με την μορφή που έχει σήμερα, θα είναι οι πρώτοι που «εγκωμιάζουν, αρνούνται και εκμηδενίζουν τα εγκλήματα της γενοκτονίας», κατά τους ορισμούς του άρθρου 3, όπως αυτό διατυπώνεται στην αιτιολογική έκθεση, που υπέστησαν οι Έλληνες και οι Αρμένιοι στις αρχές του 20ου αιώνα από το Κεμαλικό καθεστώς.Σας καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να διορθώσετε την παράλειψη σας.

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

         Ο Πρόεδρος                                                                   Ο Γενικός Γραμματέας

Επαμεινώνδας Φαχαντίδης                                              Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης

Ομ. Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ                                                       Δικηγόρος

 


poe

  

 

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Λ.ΝΙΚΗΣ 1, ΤΚ:54624, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΗΛ:2310 227-822 FAX:2310 227-213

e-mail:info@poe.org.gr

 www.poe.org.gr

                                                                                                                                                    

Θεσσαλονίκη, 7-5-2014

Αρ.Πρ.:6736

Προς: Τους Έλληνες Βουλευτές Ποντιακής Καταγωγής του Κοινοβουλίου

      

        Αξιότιμοι Βουλευτές,          

       Εν όψει της επαναφοράς στην Βουλή προς ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, η μεγαλύτερη οργάνωση στον ποντιακό χώρο, των 431 σωματείων σε πέντε γεωγραφικές περιοχές της χώρας, μεταξύ των διαφόρων σχετικών ενεργειών της απευθύνεται ιδιαίτερα σε εσάς στους βουλευτές ποντιακής καταγωγής που έχετε ξεχωριστή ευαισθησία για το θέμα της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού και σας παρακαλεί να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων, γιατί εκ των πραγμάτων το θέμα της Γενοκτονίας σας   αφορά προσωπικά, επειδή αναφέρεται στην μνήμη των προγόνων σας (Ιερομαρτύρων και εθνομαρτύρων) που άδικα αποδεκατίστηκαν από τις ορδές της κεμαλικής θηριωδίας.

       Εσείς οι Έλληνες Βουλευτές οι αριστείς της ποντιακής καταγωγής εάν θέλετε να διεκδικήσετε τον τίτλο του «Τραντέλλενα» και να αντιμετωπίσετε τους συμπατριώτες σας στα συλλογικά όργανα καθώς και τους πολίτες με παρρησία θα πρέπει να απαιτήσετε να συμπεριληφθεί στον νομοσχέδιο και η Γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού.

     Κανείς δεν θα σας παρεξηγήσει ούτε θα σας αποδώσει μομφή γιατί έχετε σοβαρό συνειδησιακό αποχρόντα λόγο να υποστηρίξετε την Γενοκτονία των προγόνων σας στον Πόντο και να σκεφθείτε, ότι δεν υπάρχουν τάφοι γι’ αυτούς αλλά τα κόκαλα τους είναι διασκορπισμένα στα βουνά και τα λαγκάδια του Πόντου κατά τις πορείες του λευκού θανάτου.

       Ο οργανωμένος ποντιακός κόσμος και όχι μόνο περιμένει την αταλάντευτη και σθεναρή θέση σας στο Κοινοβούλιο, αφού ήδη άλλοι μη Πόντιοι Βουλευτές τοποθετήθηκαν δημόσια για την υποστήριξη του δίκαιου αιτήματος του ποντιακού ελληνισμού.

     Έχουμε την πεποίθηση ότι η παρέμβασή μας αυτή θα σας βοηθήσει στην υποστήριξη του δίκαιου και καθολικού αιτήματος μας κατά την διαδικασία της ψηφοφορίας στην Βουλή.

Με ξεχωριστή εκτίμηση και αγάπη

                     Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γενικός Γραμματέας

     Επαμεινώνδας Φαχαντίδης                                               Χρήστος-Δημήτριος Τοπαλίδης

Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ                                                    Δικηγόρος

 


diomopont

 

Θεσσαλονίκη, 8-5-2014

                                                                                                                        Αρ.Πρ.:29

   ΘΕΜΑ : Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

   Την Τρίτη 6 Μαΐου 2014 και ώρα 14.30 το προεδρείο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, αποτελούμενο από τους : Παρχαρίδη Γιώργο Πρόεδρο, Αντωνιάδη Ιωάννη Γεν. Γραμματέα, Βαρυτιμιάδη Σουλτάνα και Βαρυθυμιάδη Γιώργο (εκτελεστική γραμματεία ) συναντήθηκε με τον Υπ. Δικαιοσύνης κ .Αθανασίου Χαράλαμπο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο κ. Βαρτζόπουλος Δημήτρης Γεν. Γραμματέας συντονισμού κυβερνητικού έργου.

   Ο κ. Παρχαρίδης αφού έκανε μια σύντομη ενημέρωση για την Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, τους απόδημους έλληνες και την πορεία διεθνοποίησης της Γενοκτονίας των Ελληνων του Πόντου, εξέφρασε την λύπη του γιατί στο σχέδιο νόμου που έφυγε από την αρμόδια επιτροπή δεν περιλαμβάνονταν η ποινικοποίηση της άρνησης των Γενοκτονιών των Ελληνων του Πόντου, Μ. Ασίας και γενικά όσες αναγνώρισε η Ελληνική Βουλή.

   Ζήτησε μετ’επιτάσεως αυτό να συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο όταν έλθει στην ολομέλεια γιατί διαφορετικά η Βουλή ουσιαστικά ακυρώνει και τον εαυτό της και όλες τις Γενοκτονίες που αναγνώρισε. Ο απανταχού Ελληνισμός δεν πρόκειται να το αποδεχθεί και θα αντιδράσει δυναμικά τόνισε.

     Ο κ. Αθανασίου αφού περιέγραψε την διαδικασία αλλά και όλη την ιστορία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει η πολιτική βούλησης από την πλευρά του υπουργείου Δικαιοσύνης, να περιληφθούν στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και όλες οι Γενοκτονίες που αναγνώρισε η Ελληνική Βουλή.

   Ο κ. Παρχαρίδης πρόσφερε στο κ. Αθανασίου το βιβλίο της κ. Hallο ΄΄ Ούτε το όνομα μου΄΄.

     Ο Πρόεδρος                                                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Παρχαρίδης Γιώργος                                                                               Αντωνιάδης Γιάννης

 


 

http://www.genocidetext.net/

genocide


  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
  

 


 

Γενοκτονία - Από τη Βικιπαίδεια

Ο ελληνικός όρος γενοκτονία είναι ταυτόσημος με τον διεθνώς χρησιμοποιούμενο όρο genocide που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις γένος και κτείνω (=φονεύω). Τόσο ο ελληνικός όσο και ο διεθνής όρος δημιουργήθηκαν επίσημα (όρος διεθνούς δικαίου) μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Με αυτόν τον όρο αποδίδεται κυριολεκτικά η από τους αρχαιότατους χρόνους υφιστάμενη έννοια και ακριβέστερα ένα από τα αρχαιότερα μαζικά εγκλήματα που αποβλέπουν στη συστηματική, με βίαια ως επί το πλείστον μέσα, επιδιωκόμενη εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής σε ορισμένο τόπο.

Η γενοκτονία μπορεί να επιδιωχθεί είτε με σειρά ομαδικών φόνων, όλων ή σχεδόν όλων των μελών μιας φυλής, είτε με συστηματική εξασθένιση αυτής (με διάφορα μέσα) μέχρι τη βαθμιαία εξάλειψή της φυλής. Στα βίαια δε μέσα αυτά περιλαμβάνονται και σειρά απαγορευτικών μέτρων επί εθνικών, θρησκευτικών, γλωσσικών, ηθικών, ιστορικών ή άλλων παραδόσεων προκειμένου να επέλθει διαφοροποίηση ή αλλοίωση της καταδιωκόμενης φυλής με βέβαιη την συν τω χρόνω απώλεια του εθνικού και φυλετικού γνωρίσματός της. Ωστόσο, η απόδοση του όρου για μια συγκεκριμένη ενέργεια, οργανωμένου χαρακτήρα, ενέχει υποκειμενικά κριτήρια και τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει αρκετές φορές διάσταση απόψεων.

Πηγή:http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 13 Μάιος 2014 00:06

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση